HD en ED foto’s en de Raad van Beheer

Voor het maken van officiële HD/ED röntgen foto’s die beoordeeld moeten worden door de Raad van Beheer heeft men een dierenarts nodig die door de Raad van Beheer is bevoegd voor het maken van deze foto’s.
Voor informatie over bevoegde dierenartsen bij u in de buurt kunt u bellen met de Raad van Beheer, afdeling Gezondheid, Gedrag en Welzijn (GGW), telefoon 020-6644471.

De HD/ED foto’s kunnen gemaakt worden vanaf de leeftijd van 12 maanden.
Maak een afspraak met de dierenarts en geef duidelijk aan dat het om officiële HD/ED röntgenfoto’s gaat conform de Duitse Herder. Per elleboog dienen er namelijk 4 opnames, totaal dus 8 opnames, te worden gemaakt. Vraag ook even naar de kosten, zodat u niet voor een verrassing komt te staan. Neem voor het maken van deze foto’s altijd het afstammingsbewijs c.q. stamboom en het Europees paspoort van de desbetreffende hond mee in verband met controle chipnummer.
Neem tevens ons getuigenformulier dierenarts mee. Dit formulier kunt u hier vinden. De dierenarts moet dit formulier invullen en ondertekenen.

De foto’s worden, na betaling, door de dierenarts digitaal verzonden naar de Raad van Beheer. Ook de beoordelingskosten van de Raad van Beheer betaalt u via de dierenarts. (Op het moment van schrijven van dit artikel zijn deze kosten circa € 115,–)

Voorafgaande aan de afspraak dient u een account aan te maken via de site van de Raad van Beheer.
Omdat de Oudduitse Herder geen geregistreerd ras is bij de Raad van Beheer dient u bij de vragen over aktiviteiten niets in te vullen. Via dit account ontvangt u ook de uitslag.

Let op! Zonder dit account kan de dierenarts geen röntgenopnamen maken!