Melding ziekte of afwijking

In het bezit van een Oudduitse Herder of Duitse Herder Langstokhaar? Leest u dan verder..

Zoals u weet, staat de gezondheid en het welzijn van de Oudduitse Herder en Duitse Herder Langstokhaar bij onze stichting voorop. Om inzicht te krijgen over de gezondheid van  onze honden, is het van groot belang dat u als eigenaar melding maakt van aandoeningen en ziektes bij uw eigen herder. Het melden van gegevens geldt alleen voor honden met een afstammingsnummer omdat wij van deze honden de afstamming kunnen herleiden en deze gegevens in onze database kunnen vastleggen. Door het vastleggen van gegevens hopen wij veel voorkomende problemen tijdig te ontdekken en indien nodig dit te onderzoeken.

Wij hebben het voor u zo makkelijk mogelijk gemaakt door een formulier op te stellen dat u kunt invullen, zie onder deze tekst. Uw informatie zal via dit formulier op de juiste bestemming komen. Als u het prettiger vindt om de melding via de mail te maken, dan mag dat uiteraard ook en kunt u dit rechtstreeks sturen naar s.swarts@sanus-canibus.nl

Welke gegevens kunnen wij gebruiken? Alle ziekten, afwijkingen en aandoeningen, chronisch of acuut, gediagnosticeerd door een dierenarts of specialist. Hierbij denken wij bijvoorbeeld aan diagnoses als artrose, maagtorsie, peri-anale fistel, allergie, achtste lendenwervel, tumor, elleboogdysplasie, chronische oorontsteking, baarmoederontsteking enzovoort.

Let op! Voor het melden en vastleggen van gezondheidsgegevens is een dossier of verklaring van een dierenarts verplicht. Hierbij moeten in ieder geval de naam van de hond en het chipnummer vermeld staan. Het dossier kunt u zelf bij uw dierenarts opvragen.

Komt u er niet uit, twijfelt u om melding te maken, of heeft u andere vragen? Laat het ons weten, wij helpen u er graag mee. 

Alvast hartelijk dank voor de genomen moeite en de medewerking !

Let op! Uw melding is anoniem. Het is geenszins de bedoeling om fokkers of wie dan ook in een kwaad daglicht te stellen maar puur om veel voorkomende problemen tijdig te ontdekken en indien nodig te laten onderzoeken.